Umeå utsedd till årets klimatstad

MagganUmeå har utsetts till årets klimatstad i Sverige av en internationell jury. Nu går vi vidare och får tävla om årets globala klimatstad. Det är roligt att Umeå uppmärksammas i så många olika sammanhang för vårt gedigna och progressiva arbete. Idag känner jag mig lite extra stolt! Margareta Rönngren (S) kommunstyrelsens andre vice ordförande mottog priset (se bild).

Juryns motivering: Umeå sticker ut som föregångare inom flera viktiga sektorer och har omfattande åtaganden för att minska koldioxidutsläppen, öka energieffektiviteten och engagera kommuninvånare och andra aktörer. Stadens kraftfulla åtgärder för sol-, vind- och biobränsleproduktion, gratis hållbarhetsrådgivning till organisationer, kampanjer för att uppmuntra samåkning, främjande av elfordon och upprustning av kommunala byggnader gjorde starkt intryck på juryn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.