Personalpolitisk åtgärd

 

viterskalet-hemavan-sverige-987750

Idag på kommunstyrelsens arbetsutskott fattade vi Socialdemokrater tillsammans med MP och V beslut om att kommunen ska fortsätta ha lägenheter i Hemavan för uthyrning till kommunanställda.

Ärendet hade tidigare återremitterats för att inhämta personalutskottets synpunkter i frågan. Denna instans var positiv till att lägenheterna bevarades i kommunens regi för uthyrning till anställda inom kommunen.

Vi har i dagsläget fyra lägenheter i Hemavan för uthyrning till kommunsanställda. Detta är en personalpolitisk åtgärd där kommunen som arbetsgivare vill ge sina anställda möjlighet till rekreation i fjällvärlden.

Ärendet aktualiserades under våren eftersom de fyra lägenheterna nu är i behov av renovering. Dagens beslut innebär att kommunen säljer en av dessa fyra lägenheter för att med dessa medel renovera de kvarstående tre lägenheterna. Om medlen inte skulle räcka till för renoveringen ska resterande del finansieras inom ramen för tekniska nämndens budget.

Det är för oss i kommunen viktigt -precis som för andra arbetsgivare- att ha en bra personalpolitik och vara en attraktiv arbetsgivare. Att vi kan erbjuda kommunanställda att hyra lägenheter i Hemavan gör att fler har möjlighet att uppleva vad fjällvärlden har att erbjuda. Detta har till exempel VK uppmärksammat och har även de stugor i Hemavan som deras anställda kan hyra.

Jag är glad över att vi i Umeå kommun även fortsättningsvis kommer kunna erbjuda våra anställda att hyra lägenheter via vårt intranät i Hemavan.

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.