Regeringsduglig socialdemokrati

Socialdemokraterna går nu framåt med 2,4 procentenheter i TV4/Novus senaste väljarbarometer för juni. S är nu åter största parti. Det känns bra, även om vi fortfarande ligger på siffror som är låga traditionellt sett. Mätningen konstaterar att det främst är i åldersgruppen 30-49 år som stödet för oss socialdemokrater  ökar. Det är ”soffliggare” tidigare M- och V-väljare som åter uppger att de skulle rösta på S om det var riksdagsval idag.

Jag tror det beror på att Socialdemokratin har visat på regeringsduglighet i ett mycket svårt parlamentariskt läge. Ekonomin är stark, sysselsättnigen ökar,  arbetslösheten sjunker och tillväxten är mycket god. Socialdemokratin har fått till stånd breda överenskommelser i avgörande politiska frågor som t ex flyktingkrisen och energifrågan. Att Utrikesminister Margot Wallström framgångsrikt ledde kampanjen för ett svenskt medlemskap i FN:s säkerhetsråd är ännu ett bevis på denna regeringsduglighet.

Det finns alltid mycket kvar att göra. Det är politikens förutsättningar, Det är också det som är lite av politikens tjusning, att aldrig bli klar utan att vara med i en ständig process där förutsättningar förändras och nya lösningar måste till stånd. Då krävs det både erfarenhet och förmåga till nytänkande. Precis detta har socialdemokration bevisat att den besitter.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.