På plats i Almedalen

Igår invigdes årets Almedalsvecka. Jag är på plats och ser fram emot intressanta seminarier och diskussioner. Jag har även lyckats boka in möten med nyckelpersoner för Umeås utveckling.

Igår inledde jag veckan med att delta vid Swedbanks paneldiskussion om Norrlands framtid. Jag själv och Luleås kommunalråd Niklas Nordström (S) resonerade tillsammans med representanter för Diös och Polarbröd.

Jag tycker att samtalet var bra och givande. Vi kunde t ex tillsammans konstatera att vi behöver samverka mer i Norrland. Det finns ingen mening med att snacka skit om grannkommunens skidbacke, vi behöver lyfta alla städer i norr med dess styrkor. Umeå har en viktig roll i utvecklingen av Norrland. Jag har en ödmjuk inställning till detta. Allt handlar inte om Norrlands huvudstad, det handlar om att stärka alla städer och lyfta deras specifika styrkor. Vi behöver berätta vår historia och visa upp vår potential. Umeå är en innovativ och progressiv stad, det ska vi lyfta.

Jan Björklund, Liberalerna, var först ut av partiledarna att igår kväll äntra Almedalens scen för att hålla sitt tal. Jag är nog mest förvånad över att han delade ut så många kängor till sina forna allianskollegor i talet.

I dag ser jag fram emot nya politiska diskussioner.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.