Rapport från Almedalen del 4

YgisJag lyssnade till Inrikesminister Anders Ygeman här i Almedalen då han intervjuades av Expressen. Ygeman är en populär minister som ger klara besked.

Anders Ygeman intervjuades om Europas utmaningar, t ex Brexit och flyktingkrisen.

Ygeman menade att de som nu vill att Sverige ska gå ur EU bl a Sverigedemokraterna ”är ute och cyklar”. Varför ska vi utsätta Sverige för börsfall, sänkt krona och allmänt kaos som nu England får utstå, menade Ygeman. För det blir konsekvensen av ett utträde det måste folk förstå. Det behövs långsiktighet och struktur vilket nu England kommer att ha svåra problem med. Ygeman uttryckte även att det var oansvarigt av David Cameron att göra denna fråga till ja eller nej till EU. Genom detta satte han England i gungning rejält. Det kunde ha undvikits.

Ygeman pressades även av Expressens reporter om flyktingsituationen. Han beskrev tydligt S-linjen. Den tillfälliga lagstiftningen som nu antagits är nödvändig. Sverige kan inte ta emot fler flyktingar än vad vi har kapacitet till. Då handlar det inte om ekonomisk kapacitet utan om kapacitet att förse dem som kommer med tak överhuvudet och det mest nödvändiga. Sverige har -tillsammans med Tyskland och Österrike-  gjort stora insatser som vi ska vara stolta över. Men övriga Europa måste också hjälpa till.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.