Rapport från Almedalen del 5

imageIgår var det Socialdenokraternas dag här i Almedalen. Vår partiordförande och statsminister Stefan Löfven var ideologisk och mycket tydlig i sitt tal inför en storpublik på kring 6000 åhörare. Budskapet var att Sverige är ett fantastiskt land och att den svenska modellen ska utvecklas.

Han talade om vad regeringen lyckats åstadkomma och visade upp en stark tro på Sverige och den svenska modellen.

Regeringen har lyckats med bedriften att ta Sverige in i säkerhetsrådet, regeringen har lyckats hantera flyktingkrisen och regeringen har lyckats minska ungdomsarbetslösheten. Exporten som är så viktig för vårt land når nya höjder och tillväxten är mycket god.

Vi Socialdemokrater vill att samhället ska hålla ihop där vi alla tar ansvar och utvecklar vårt land som individer. Det ansvaret ligger på oss alla. Den svenska modellen ska utvecklas, inte avvecklas.

Stefan Löfvens tal var starkt och hanterade allt från Europasamverkan, utvecklingen av Sverige genom aktiva satsningar till hur det står i motsats till det moderaterna vill nämligen att sänka skatten. Skattesänkningar är lösningen för moderaterna på alla samhällsutmaningar inklusive försämrade skolresultat och mindre händer i vården.

Stefan Löfven poängterade vårt starka konjunkturläge och att regeringen nu satsar 10 miljarder på kommuner och landsting som gör skillnad I välfärden.

Jag är stolt och glad över Löfvens tal. Keep up the god work!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.