Nu kan vi utveckla stadskärnan

imageimageimage         Vid dagens Näringsliv- och planeringsutskott kunde vi äntligen fastställa detalplanen för Frigg 7-12 i Centrum samt förlänga AB Bostadens reservationsavtal i Sävar.

Detaljplanen för ”Friggen” har varit ute för samråd till den 14 augusti och syftet med detaljplanen är på- och tillbyggnad av den befintliga byggnaden inom Frigg 7, Valandhuset. Det handlar om såväl bostäder som butiker och kontor. Vi ska i detta säkerställa riksintressets kulturmiljövärden.

Det är glädjande att vi nu kan utveckla byggnader i centrala Umeå. Detaljplanen är väl genomgången och vi kan nu på ett mycket positivt sätt förtäta i stadskärnan.

Vi beslutade även att förlänga AB Bostadens reservationsavtal för att bygga ett flerbostadshus i Sävar (Sävar 3:65). Bostaden planerar att lämna in bygglov under hösten. Det är oerhört viktigt att även kommundelarna utvecklas, därför förlängdes reservationsavtalet fram till utgången av 2017. Detaljplanen i området har redan ändrats för att skapa planmässiga förutsättningar att utveckla centrumverksamheter, handel och bostäder inom Sävar Centrum.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.