Fler idéer för att utveckla eventstaden Umeå

TiljanKajen eventIgår träffade jag Tony Svedlund som driver företaget Tiljan. Tiljan är ett produktionsbolag som utformar och producerar shower och musikaliska upplevelser.

Tony Svedlund är en av nyckelspelarna i Umeå som arrangerar olika event och konserer. Det senaste uppdraget var Umeå Live som blev mycket uppskattat av oss umeåbor.

Umeå kommun samordnar framgångsrikt olika event genom bl a Visit Umeå.  Vi kan konstatera att fler bor på hotell, fler går på restaurang och fler shoppar när det är någon form av event i stan. Det skapar naturligtvis fler jobb inom besöksnäringen.

Det finns en gammal utredning som visar att omsättningen för Umeå fotbollsfestival då var över 20 miljoner i mat, hotell och andra utlägg. Evenemang drar sannerligen sitt strå till stacken för Umeås tillväxt.

Umeå ska vara en stad där det händer mycket och då behövs fler festivaler, fler konferenser, ja fler event helt enkelt. Men det förutsätter också att de är fler som vill hjälpa till med mer tankar och idéer för att skapa en ännu trevligare stad att leva och bo i.

Umeå tilldelades nyligen av tidningen Fokus två priser för bästa stad att leva och bo i. Men vi vill och kan bli ännu bättre.

I samtalet med Tony fick jag med mig en massa nya tankar och idéer för hur vi kan utveckla eventstaden Umeå. I grunden handlar det om mer samverkan mellan aktörer och att fler drar åt samma håll. Det är så vi kan fortsätta utveckla Umeå!

 Tack för ett bra samtal Tony.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.