Sluta gnäll och var med och ta ansvar istället Peder Westerberg (L)

Peder Westerberg (L) kritiserar oss Socialdemokrater på sin blogg idag den 31 augusti. ”Det räcker inte med fina ord och löften” skriver han och relaterar till den enkla fråga han ställde vid måndagens fullmäktige till För- och grundskolenämndens ordförande Moa Brydsten (S). Han frågade om kommunen har gett upp målet om att det i genomsnitt ska vara 15 barn per barngrupp inom förskolan.

Jag måste säga att Westerbergs gnälliga blogg sannerligen förvånar. Han kan inte ha lyssnat på svaret han fick på sin fråga i fullmäktige. Vi har inte gett upp några mål! För- och grundskolenämndens ordförande Moa Brydsten (S) redovisade under fullmäktige tydligt hur utvecklingen ser ut. Skolverkets officiella siffror för 2015 visar att barngruppernas storlek i genomsnitt för 2015 i Umeå var 15,9 barn/avdelning. Vi är alltså på god väg mot målet.

Umeås 15,9 barn/avdelning i genomsnitt kan jämföras med gruppen större städer där genomsnittet var 16,8 barn/avdelning och med samtliga kommuner där 16,7 barn per avdelning var genomsnittet. Jämförelserna nationellt visar att vi har mindre barngrupper och närmar oss målet.

Vi jobbar nu vidare med att minska gruppstorlekarna ytterligare, bland annat genom förändringar av organisatoriska former. Vi fortsätter  arbetet med att utveckla en ännu bättre och tryggare förskola i Umeå.

Sluta gnäll Peder Westerberg (L) och kom med i samtalen och arbetet istället.

  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.