Falskt rykte om västra länken – ringleden är inte hotad!

Efter att under hela förmiddagen pratat med allt från Näringsdepartementet och riksdagsledamöter till Trafikverket har vi äntligen kunnat konstatera att det är ett falskt rykte som sprids om att regeringen skulle ha initierat en omprövning av västra länken.

Det känns mycket skönt att kunna konstatera att ringleden med västra länken inte är hotad. Vi vet att den tunga trafiken genom centrala Umeå orsakar både trafikproblem och dålig luft. Lösningen är att lyfta ut europavägarna från centrala Umeå till en ny ringled runt Umeå. Idag är två tredjedelar av Umeåprojektet färdigt och trafikeras. E4 är idag flyttad till den östra länken som är en del av Umeåprojektet. E12 är tillfälligt flyttad till den Norra och Östra länken i väntan på att den nya E12, Västra länken, byggs. Först när den sista Europavägen är färdig kan full effekt av projektet nås.

Det är inte bara trist och frustrerande när den här typen av rykten sprids utan det är även tidskrävande för oss att ta reda på vad som gäller och är fakta. Men nu vet vi att ringleden inte är hotad och kan lägga denna frustrerande förmiddag bakom oss.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.