-Upp till bevis om Norrbotniabanan, Riedl och Lindahl!

tågNu börjar det vara dags för Edvard Riedel (M) och Helena Lindahl (C) riksdagsledamöter från Västerbotten att bekänna färg i frågan om Norrbotniabanan,

I regeringens budgetproposition som presenterades i veckan satsas det stort av de rödgröna på infrastrukturen. Och det finns tydliga skrivningar om att Norrbotniabanan är en strategisk investering. Tydligare än så kan inte regeringen vara i detta läge med sina ambitioner att förverkliga Norrbotniabanan.

Såväl Riedel (M) som Lindahl (C) har varit högljudda i debatten om Norrbotniabanan, deras engagemang för dess förverkligande har synts såväl på insändarsidorna, i bloggar och genom  frågor och interpellationer i riksdagen. De visade dock ingen större entusiasm när regeringen och Vänsterpartiet i slutet på förra året aviserade att de var överens om att Norrbotniabanan ska förverkligas med byggstart inom ramen för nästkommande infrastrukturplan.

I november kommer det att bränna till. Då ska infrastrukturpropositionen behandlas av riksdagen. Det bästa är naturligtvis med en bred blocköverskridande uppgörelse kring infrastrukturpolitiken.

Den stora frågan nu är om Edvard Riedels (M) och Helena Lindahls (C) högljudda engagemang kvarstår och att de bifaller regeringens budget och infrastrukturproposition i denna del? Kommer de att i praktiken stå upp för Norrbotniabanan, eller har det bara varit tomt prat och en anledning till mediauppmärksamhet?

Den rödgröna regeringen -med oss Socialdemokrater och Miljöpartiet- tillsammans med Vänsterpartiet är överens. Men det räcker inte till ett riksdagsbeslut. Vi behöver stöd av fler. Hur blir det Edvard Riedel? Och Helena Lindahl, hur ställer du dig? Centerpartiet har trots allt ett beslut från sin stämma att verka för Norrbotniabanan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.