Trygghet och säkerhet för resenärerna

Umeå c jvstI förra veckan fick styrelsen för Umeå C information om situationen vid Umeå Centralstation. Det har under sommaren varit individer som använt stationen som sovplats och i viss mån ”ockuperat” såväl väntsalen som kurer utanför på perrongen. Dessa individer har även uträttat sina behov på andra ställen än i toaletten.

Enligt rapporterna från städbolaget har det varit återkommande sprutor och blod på toaletterna. Dessutom har avföring smetats ut på väggar och sopor har dumpats såväl inne i stationsbyggnaden som på perrongen. Städbolaget som kommunen hade anlitat har sagt upp avtalet utifrån den befintliga arbetsmiljön.

Vi har -sedan de första rapporterna om detta inkom- vidtagit en hel del åtgärder. Vi har sanerat lokalerna och anlitat ett nytt städbolag. Vi håller även på att byta ut lyset på toaletterna till ett särskilt UV-ljus som ska göra det omöjligt att se för att injencera sprutor. Vi har dessutom anlitat ett vaktbolag för att kunna garantera säkerheten och tryggheten för våra medborgare och resenärer. Vi har även en mycket god samverkan mellan kommunen och polisen i denna fråga. I övrigt så ingår det i socialtjänstens ordinarie verksamhet att stötta utsatta  människor.

Det är oerhört viktigt att vi kan garantera trygghet och säkerhet för våra medborgare och resenärer. Stationsbyggnaden och perrongen är till för våra resenärer och ska inte användas som sovplats, tillfälligt boende eller för missbruk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.