-Är Norrbotniabanan en krigsförklaring mot Stockholmsregionen, enligt (M)?

Jag noterar att Moderaten Kristoffer Tamson ser Norrbotniabanan som en krigsförklaring mot Stockholmsregionen. Det är sannerligen ord och inga visor.

I en längre intervju i SvD idag säger Tamson, ”Sedan lär det ju komma ytterligare satsningar på Norrbotniabanan som tar resurser för samhällsekonomiskt viktigare projekt. Det är inte seriöst, det är provocerande och en krigsförklaring mot Stockholmsregionen”. http://www.svd.se/fler-forseningar-for-pendeltag-och-bussar/om/kristoffer-tamsons

I regeringens budgetproposition finns tydliga skrivningar om att Norrbotniabanan är en strategisk investering och det har tydligen retat upp trafiklandstingsrådet Tamson (M). Vi socialdemokrater är tillsammans med Mp och V överens om att Norrbotniabanan ska byggas.

Umeås och Västerbottens Moderate riksdagsledamot Edward Riedel har tidigare varit ganska högljudd i debatten om Norrbotniabanan såväl i riksdagen som i media och bloggar. Han lämnade t ex i mars 2015 in en skriftlig fråga till infrastrukturminister Anna Johansson gällande Norrbotniabanan och huruvida regeringen avsåg att påbörja bygget under den här mandatperioden. Riedl menade då att bygget är centralt för att öka tillgängligheten och konkurrenskraften i Norrland.

Det verkar nu vara läge för riksdagsledamoten Riedl (M) och kommunalrådet i Umeå Anders Ågren (M) att bjuda upp sina partikollegor som anser att  Norrbotniabanan är en krigsförklaring mot Stockholmsregionen till oss i Västerbotten och förklara för dem hur central den är för att öka tillgängligheten och konkurrenskraften i Norrland.

Jag frågade Riedl i en blogg den 22 september om hans engagemang för Norrbotniabanan kvarstår. Tyvärr har han inte svarat på detta ännu. Så jag frågar igen och utökar frågan till att även gälla kommunalrådet Anders Ågren;

-Hur blir det Riedl, kommer du att rösta för Norrbotniabanan i riksdagen? 

– Hur ställer du dig Anders Ågren? Kommer du att ta striden internt inom M för att Norrbotniabanan skall förverkligas?

PS: Sen är det ju såklart även intressant att se hur redaktör Riedel kommer att kommentera detta utspel av partikamraten Kristoffer Tamson i den egna moderata nättidningen Nyheter i Västerbotten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.