35 friska miljoner till bostadsbyggande i Umeå.

bostadsbyggandeIdag kom informationen att Umeå kommun beviljats drygt 35 miljoner kr för att bygga 1418 bostäder. För oss i Umeå som lider av bostasbrist är detta mycket välkommet. Vi behöver bygga fler bostäder så att de människor som ska ta de nya jobben har någonstans att bo. Bostadsbristen är idag en av de största begränsningarna för jobb och tillväxt i vår kommun.

Regeringen har beslutat om en ”kommunbonus” -ett nytt statsbidrag (förordningen 2016:364 om statsbidrag till kommuner för ökat bostadsbyggande) som ska ge ytterligare kraft till bostadsbyggandet runt om i landet. Under 2016 ska 1,85 miljarder kronor fördelas till ansökande kommuner, 1,8 miljarder kronor 2017 och efter det 1,3 miljarder kronor årligen.

En rörlig arbetsmarknad med fler jobb förutsätter en fungerande bostadsmarknad. Den S-ledda regeringen har förstått att bostadsbristen måste mötas med kraftigt ökat bostadsbyggande och områdesförnyelse och vi kan nu se att regeringen levererar.

S och MP gör nu den största bostadspolitiska satsningen på mycket länge i svensk politik. Regeringen satsar 5,5 miljarder på ökat bostadsbyggande 2016 och 6,1 miljarder åren därefter. Varje ny bostad som byggs är en möjlighet för ytterligare personer att få ett arbete eller att studera. Det är viktiga och välkomna investeringar för framtiden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.