Besök av Japans ambassadör och Komatsus ledning

Komatsu 1Vi har i dagarna två haft  ledningen för Komatsu och Japans ambassadör Jun Yamazaki på besök i Umeå. Det har varit mycket givande samtal.

Jag har t ex påpekat för ambassadören att färjetrafiken är oerhört viktig för ett företag som Komatsu. 200-250 maskiner per år kan på sikt behövas fraktas med Vasabåten och då är en ny färja nödvändig. Vi har idag ett samarbete med Komatsu City, det vill jag växla upp till ett systeravtal där universitet även kan komma in med ökad samverkan.

Vi har även gjort en del studiebesök, blandat annat har vi besökt Dragonskolan som Komatsu donerat 35 miljoner kronor till för att utveckla teknikutbildningen. Denna donation har varit viktig för att utbildning nu är en av de bästa utbildningarna i Sverige. Ambassadören var mycket imponerad av utbildningen.

Vi ska vara rädda om industrijobben i vår kommun, därför prioriterar jag samtal och möten med Komatsu och den japanska ambassadören Jun Yamazaki. Efter  dagar kunde vi tillsammans sammanfatta att vi ser positivt på framtiden.

Det är viktigt för mig att ständigt föra dialog med våra industriföretag. Dialog och kunskapsutbyte borgar för bra förutsättningar för företagen att utvecklas i Umeå.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.