Demokrati är terrorismens motkraft

 

Kongress LöfvenJag är stolt över vår partiordförande och statsminister Stefan Löfven. I en mycket svårt tid för landet -efter fredagens terrorattentat- har han utstrålat såväl lugn, trygghet och stabilitet som vrede över det inträffade. Han har visat sin medmänsklighet och tillgänglighet såväl som handlingskraft.

Stefan Löfven var noga med att i detta svåra läge påtala att han först och främst är landets statsminister. Han deltog därför inte i inledningen av vår S-partikongress som just nu pågår i Göteborg. Under söndagen äntrade han dock till stående ovationer äntligen kongressens talarstol efter att han blivit enhälligt omvald som partiordförande.”Det är med stolthet som jag tackar för förtroendet” sa han och betonade sedan ”Vi är en frihetsrörelse. Alla har rätt till frihet, därför är det vackraste ord jag vet: solidaritet”. Han var märkbart påverkad av terrordådet i Stockholm och hans tal var ett starkt försvar av demokratin som terrorismens främsta motkraft. ”Vi ska jaga dessa mördare med den samlade kraften av den svenska demokratin.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.