Trygghet och sammanhållning med S

Kongress Löfven

Den Socialdemokratiska partikongressen gick nyss av stapeln. Vi fattade beslut för framtidens Socialdemokrati och framtidens Sverige.

Vi socialdemokrater står stadigt i våra grundläggande värderingar och fortsätter arbetet för trygghet och sammanhållning i vårt land. Vi måste fortsätta arbetet mot de växande klyftorna och vi måste lyckas med att minska utsattheten. Men samtidigt ska vi ställa tydligare krav på att alla ska vara med och bidra -arbeta, plugga – till samhällsbygget.

Vi ska helt enkelt utveckla den svenska modellen. Mina och dina barn ska ha samma möjligheter och förutsättningar till utbildning, jobb och bostad oavsett bakgrund. Vi ska kunna kräva vår rätt i ett samhälle som också ställer krav på oss.

Statsskulden i relation till BNP har inte varit så här låg sedan 70-talet. S och Mp- regeringen har vänt underskott till överskott i statsfinanserna och har genom detta skapat ett helt nytt läge i svensk ekonomi. Med ordning och reda i ekonomin har vi möjlighet att genomföra satsningar för ökad trygghet och en bättre välfärd. Jämfört med när vi tillträdde har dessutom nästan 200 000 fler ett jobb att gå till, vi har brutit utvecklingen i sjukförsäkringen, vidtagit kraftiga åtgärder för att begränsa migrationskostnaderna och fört en stram finanspolitik. Det har lett till att vi kunnat betala av på statsskulden och på så sätt stärkt vår ekonomi.

Vi ser idag stora behov i skolan, i vården och i polisen. Här kommer vi att behöva anställa fler lärare, undersköterskor och poliser de närmaste åren. Då är ordning och reda i ekonomin avgörande.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.