Cafékväll om framtidens värlfärd

cafekväll 2Igår kväll deltog jag tillsammans med landstingsstyrelsens ordförande Peter Olofsson i ett diskussionscafé om framtidens Välfärd på Café Fika i Väven. Thomas Fridh från ABF ledde diskussionen och såg med hjälp av sina medarbetare till att den 50-taliga publiken var delaktig genom frågor och synpunkter via post it-lappar. Debattens syfte var långsiktig, vi skulle lyfta blicken och se in i framtiden med möjligheter och utmaningar för välfärden.

Vi pratade om allt från hur vi ska kunna garantera en högkvalitativ vård och omsorg i framtiden om kompetensförsörjning och regionbildningen som aldrig blev av till hoten mot demokratin och hur varje generation måste ta striden för att bevara och utveckla demokratin.

Jag uppskattade dock mycket de inspel som kom från åhörarna även om de var på en mer konkret nivå. Här kommer exempel på några av inspelen:

  1. Bygg Ur & Skur-dagis i anslutning till Stadsliden och Mariehemsängarna.
  2. Bygg servicehus i anslutning till Stadsliden och Mariehemsängarna
  3. Bygg studentboende längs Mariehemsvägen i anslutning till Stadsliden och Mariehemsängarna
  4. Bygg enastående arkitektur på ön så vi får en Bilbao-effekt
  5. Styr mot billiga hyresrätter
  6. Bygg kollektivhus med generationsboende. Alla äldre vill inte bo i servicehus.

Det är för mig oerhört viktigt att med jämna mellanrum möta Umeåborna för dialog i olika forum. Det är endast så jag kan vara en närvarande och aktuell politiker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.