Umeå årets superkommun

pokalUmeå kommun utsågs igår av Dagens Samhälle till årets superkommun i kategorin täta kommuner. Det är naturligtvis jätteroligt och hedrande att vår kommun uppmärksammas på det här sättet.

Som jag skrev igår här på bloggen så är vi nu mitt uppe i kommunens budgetarbete vilket jag prioriterar. Jag överlät därför till Anders Ågren (M)och Marie-Louise Rönnmark (S) att delta vid gårdagens ceremoni vid stora Samhällsgalan.

Dagens Samhälles motivering till priset är:

När alla andra regioncentra i Norrland stått still eller minskat sin andel av landets befolkning har Umeå ökat den. Förmågan att attrahera nya invånare bidrar till topplaceringen, tillsammans med förbättrade skolresultat, gynnsam demografi, företagsamhet och omfattande kultursatsningar.”

De faktorer som Dagens samhälle uppmärksammar oss i Umeå kommun för -i och med utmärkelsen- är resultatet av ett långsiktigt arbete med medvetna politiska beslut. Det är politiska strategier inom olika områden som samverkar så att vi lyckas uppnå dessa resultat. Idag är jag lite extra stolt och glad över Umeå kommuns förmåga till långsiktiga arbete.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.