Vi behöver omstrukturera Personalutskottet

Möte med AlejandroJag träffar Kommunal med jämna mellanrum för att stämma av hur de upplever att deras medlemmar och våra medarbetare har det på jobbet. Det är bra och konstruktiva samtal som förs och de är mycket värdefulla för mig i mitt arbete.

Förra veckan träffade jag tillsammans med kommunalråds-kollegan Margareta Rönngren (S) Kommunal Umeås ordförande Alejandro Caviedes för att diskutera den kommunala organisationen. Kommunal var mycket tydliga med att de inte anser att personalavdelningen fungerar inom kommunen. Caviedes menade band annat att allt för mycket makt har hamnat hos personalavdelningen och personaldirektören till nackdel för oss i politiken.

Jag är benägen att hålla med Kommunal Umeå i kritiken av Personalutskottet. Det har inte fått den roll som vi hoppades och trodde på. Jag håller även med Kommunal Umeå om att vi bör hitta en bättre och mer decentraliserad modell för personalfunktionen inför nästa mandatperiod. Utskottet bör få en annan form och en annan roll och om detta måste vi i de olika partierna nu förhandla om inför nästa mandatperiod.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.