220 studentlägenheter på Tomtebo, Älvdansen.

Älvdansen

 

Inom kort är det byggstart för över 220 studentlägenheter på kvarteret Älvdansen på Tomtebo. Inflyttning är planerad till vårterminen 2019.

Jag är mycket glad över att det nu tillskapas fler studentbostäder och att en ny aktör kommer till Umeå för att vara en del av vår utveckling.  Vi har politiskt beslutat om tilldelning av mark till företaget för att snabbt komma igång med byggnationer av studentbostäder.

Fredrik Engberg från Ledstången menar att valet av Umeå beror på att vi är en växande stad med stora möjligheter och fördelar. De ser detta som starten på ett långsiktigt engagemang i Umeå och har uttryckt att de är intresserade av både bostadsprojekt och samhällsfastigheter. Det är fantastiskt roligt att höra att vi är en attraktiv kommun för entreprenörer att etablera sig i.

Projektet initierades av entreprenören Joakim Genetay och arkitektbyrån DAP och Selbergs Entreprenad i Umeå AB har upphandlats som totalentreprenör.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.