Stort intresse för Holmsunds utveckling

IMG_1749Igår gästade jag Holmsunds S-förening som bjöd in till offentligt möte om Holmsunds utveckling. Intresset var stort! Ett 120-tal Holmsundsbor deltog i diskussionen under kvällen.

Vi pratade om Leif Danielssons projekt Skärgårdsstaden, vi pratade om utvecklingen på Hillskär som även löser problemen med järnvägsövergången vid Skärgårdsskolan. Vi pratade även om hamnens utvecklingspotential och vikten av färjan och därmed Midway Alignment.

Jag fick med mig många synpunkter och tankar från mötet. Det handlade om allt från vikten av bra kommunikationer, om att med utvecklingen krävs en tidig planering av såväl förskolor, skolor, idrottshall som servicehus och äldreboenden. Jag fick även tips och frågor om andra platser i Holmsund som kan bebyggas.

Nytt för mig var när en universitetsanställd berättade att hennes studenter från olika platser i landet uppskattar Holmsund. Dess närhet till såväl stan som skog och skärgård. Att de gärna bosätter sig i Holmsund såväl under studietiden som senare för familjebildning.

Holmsund har sannerligen en stor utvecklingspotential! Tack för ett fantastiskt bra möte Holmsund!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.