Kulturen är viktig för Umeå

no2I dag på morgonen har vi haft ägarsamråd gällande Norrlands operan och Västerbottens Museum. Det är viktiga verksamheter för Umeå. Verksamheterna drar in statsbidrag, är stora arbetsplatser och bidrar till helheten när människor väljer att bosätta sig i Umeå.

Förra året växte Umeå kommun med drygt 2000 invånare och vårt mål är 200 000 år 2050. Aktuell forskning visar att en kommun behöver minst 200 000 invånare för att få en attraktiv och mångfacetterad arbetsmarknad vilket är en avgörande förutsättning för att kunna leverera en kvalitativ välfärd.

En av anledningarna till att Umeå utsågs till årets superkommun bland täta städer var just tillväxten, byggandet och förmågan att attrahera nya invånare bland annat genomkultursatsningar.Dagens Samhälles motivering till priset var ”När alla andra regioncentra i Norrland stått still eller minskat sin andel av landets befolkning har Umeå ökat den. Förmågan att attrahera nya invånare bidrar till topplaceringen, tillsammans med förbättrade skolresultat, gynnsam demografi, företagsamhet och omfattande kultursatsningar.”

Vår ambition är att nå tillväxt genom att vara en attraktiv kommun. Människor ska vilja flytta till Umeå eftersom vi har ett bra och brett utbud av t ex arbeten, bildning, omsorg, kultur och fritid. tillväxt med stora utmaningar även satsa på sånt som ger människor mervärden så som kultur.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.