C vill försämra löntagarnas villkor

LööfJag är glad över att även Centerledaren Annie Lööf i sitt tal i Almedalen igår fördömde extremism och främlingsfientlighet. Det är ett viktigt ställningstagande- en renhållning- som jag förväntar mig att samtliga partiledare är tydliga med.

I övrigt visade Annie Lööf (C) inte på något nytt eller utvecklande i sitt tal. Det var samma gamla borgerliga skåpmat som förr. De nya jobben ska enligt Centerpartiet komma genom fler enkla jobb, steg mot avskaffandet av LAS och privatisering av Arbetsförmedlingen.

Centerledaren Annie Lööf skrev även på DN debatt igår om att turordningsreglerna måste avskaffas. Ett första steg skriver hon är att företag med mindre än 50 anställda ska kunna säga upp personal utan turordningsregler. Man tar sig för pannan!

1974 kom lagen om anställningsskydd för att de anställda skulle kunna känna en större trygghet och skyddas mot godtyckliga uppsägningar. Innan LAS hade arbetsgivaren rätt att säga upp vilken anställd som helst, hur som helst, när som helst. Denna godtyckliga rättighet gav arbetsgivaren en otroligt stor makt. De anställda vågade inte kritisera eller ifrågasätta sin arbetsgivare med risk för att förlora jobbet.

Jag är -genom min fackliga erfarenhet- helt övertygad om att Centerpartiet är inne på fel väg. Lägre löner och försämrade rättigheter för löntagarna tillhör dåtiden inte framtiden.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.