Löfven tar ansvar för Sverige

rgombildningStefan Löfven tar ansvar för Sverige. Som ett svar på Alliansen misstroendevotum ombildar statsminister Löfven nu regeringen på ett starkt och smart sätt.

I en omvärld av förändring med bla Brexit, flyktingströmmar och terrorism behöver vårt land ett tryggt ledarskap och definitivt inte ett politiskt kaos. Stefan Löfven visar sannerligen på ett tryggt och starkt ledarskap med dessa smarta och tuffa lösningar på misstroendehotet från alliansen.

Försvarsminister Peter Hultqvist är även fortsättningsvis statsministerns försvarsminister. Han har på intet sätt brustit i sitt ansvar under haveriet på Transportstyrelsen. Stefan Löfven viker sig inte för Alliansens tramsiga misstroendevotum mot honom. Anders Ygeman lämnar dock på egen begäran posten som inrikesminister och föreslås istället till den socialdemokratiska riksdagsgruppens ordförande. En eftergift till Alliansen men ett mycket smart sätt av Löfven att kunna behålla en värdefull och mycket duktig politiker på en avgörande position. Anna Johansson avgår som Infrastrukturminister, ansvaret för Transportstyrelsen var hennes och detta är en rimlig konsekvens.

Jag är glad över att statsministern tar ansvar och finner denna starka och smarta lösning.  Allternativet, att en alliansregering under ledning av Anna Kinberg Batra (M) -som knappt har förtroende i sitt eget parti- skulle leda Sverige utan politiska idéer, det skulle ha gjort mig ordentlig orolig.

Nu ställs det politiska läget på sin spets, nu måste varje enskild riksdagsledamot ta sitt ansvar för landet. Stefan Löfven har med detta neutraliserat Alliansens politiska spel. Nu får vi se vilka som är beredda att ta ansvar för Sverige. Nu är det upp till bevis om Allianen är beredda att ta ansvar.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.