Statsminister Stefan Löfven levererade

Löfven sommartal 17Idag höll statsminister Stefan Löfven sitt sommartal i Eskilstuna. Det var ett mycket bra tal som byggde på såväl ansvarstagande som framtidstro.  Detta tydliga ansvarstagande med fokus på politisk förändring ska naturligtvis ses i relation till Alliansens -i det närmaste barnsliga och- mycket ansvarslösa agarende under sommaren med misstroendevotummot tre ministrar och hot om fler misstroendeförklaringar om den S-ledda regeringen lägger förslag i budgeten som Alliansen inte gillar.

Löfven poängterade att han ser fortsatt stora utmaningar men också stora möjligheter. Han byggde sitt tal på de värderingar som ligger till grund för det Socialdemokratiska samhällsbygget – den svenska modellen- nämligen Solidaritet, Frihet, Jämlikhet och Jämställdhet. Men påtalade även vårt gemensamma ansvar för demokratin.          -Det var ett tal som gjorde mig stolt över min statsminister.

Stefan Löfven påtalade att under regerings tre första år har de tvingats städa upp efter alliansen. Förre finansministern Anders Borgs (M) lämnade ett underskott på 60 miljarder, under dessa tre år har underskottet vänts till ett växande överskott. Tillväxten är urstark i vårt land och vi kan konstatera att 200 000 fler går till jobbet idag.

Hur tillväxten ska fördelas blir det stora vägvalet i svensk politik inför valet 2018 menade statsminister. Vi socialdemokrater vill fortsätta satsa på välfärden. Bara i år satsar den S-ledda regeringen nästan 30 miljarder på välfärden. Löfven lovade att S ska fortsätta satsningarna med massiva rekryteringar i välfärden under nästa mandatperiod. Det är bra och nödvändigt. Precis som jag bloggade om i juli se http://blogg.vk.se/hans-lindberg/2017/07/03/storre-statligt-ansvar-kravs-for-framtidens-valfard/ måste staten ta ett större ansvar för välfärden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.