Ny bokbuss en självklarhet för oss Socialdemokrater

bokbuss landsbygdVid gårdagens kommunstyrelsens arbetsutskott kunde vi äntligen ge upphandlingsbyrån i uppdrag att slutföra upphandlingen av en ny bokbuss. Vi har en väl fungerande verksamhet med bokbuss i Umeå, tyvärr börjar nuvarande fordon vara uttjänt utifrån de krav vi har varför en ny behöver införskaffas.

Vi Socialdemokrater tycker att det är oerhört viktigt att alla – även de som bor på landsbygden-  har tillgång till ett bibliotek så denna satsning är en självklarhet för oss.

Bokbussen är vårt ” rullande biblioteket” som besöker de områden i kommunen som har långt till ett vanligt bibliotek. I bokbussen kan man såklart låna böcker och tidskrifter.

På förmiddagarna besöker bussen främst skolor, förskolor och fritidshem utanför tätorten. Under eftermiddagar och kvällar kör bussen till orter och bostadsområden enligt en fastställd turlista, Bokbussen stannar vid över 130 olika förskolor, skolor och utlåningsställen på landsbygden. Den har över 100 000 utlån och när t ex över 4000 barn som annars har långt till ett bibliotek. Bokbussen är ett viktigt instrument i såväl välfärds- som jämlikhetspolitiken.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.