Umeå Science Park och Universitetsstaden viktig framtidssatsning

Science parkScience Park i Umeå -som ägs av Umeå kommun, Västerbottens läns landsting och Umeå Universitet-arbetar för att utveckla såväl Universitetsstaden som med att möjliggöra satsningar. Universitetets forskning och universitetssjukhusets verksamheter ska tillsammans med ”start ups företag” och aktörer inom innovationssfären attraherar externa etableringar, investerare och utvecklingssatsningar.

I går träffades styrelsen tillsammans med representanter från oss ägare i Umeå kommun, landstinget och universitetet. Vi samtalade om parkens framtid och hur vi ska lyfta parken ytterligare med fler aktörer som vill utveckla området. Styrelsen fick i uppdrag att jobba vidare i samtalens riktningen.

Vår Science Park spelar en mycket viktig roll för att skapa framtida företag och arbetstillfällen i vår region. Vid gårdagens möte tog vi ytterligare steg i parkens utveckling. 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.