Hållbara samtal i Xien

IIMG_6617 går träffade jag borgmästaren i Xian för att prata samverkan mellan våra städer. Xian likväl som Umeå står inför stora utmaningar inom miljöområdet.

Xian är en stad med ca 9 miljoner människor och har ett rikt näringsliv. Ett område som vi gemensamt kommer att fortsätta utveckla är att bygga städerna mer hållbara. Det handlar om områden som t ex infrastruktur men även hur vi kan få människor att bli mer miljövänliga. Hur vi stimulerar fler företag att jobba med hållbar utveckling, forskning,  innovation  och studentutbyte .

Jag ser möjligheter att få stora internationella företag att aktivera sig i båda våra städer i utvecklandet av mer hållbara lösningar. I detta kan vi få draghjälp av Xian.

Jag har även under våra samtal påpekat vikten av att förlänga ”The Silke Road” upp till Helsingfors, Vasa, Umeå och MO i Rana på så sätt når Kina en atlanthamn på ett snabbare sätt än vägen genom Europa.

Vi hade ett mycket bra möte som bådar gott inför framtiden.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.