Skolan i Umeå levererar

Moa och PeterDet är oerhört glädjande att kunna konstatera att skolan i Umeå levererar. Peter Vigren (S) ordförande i Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden och Moa Brydsten (S) ordförande i För- och grundskolenämnden gör ett fantastiskt bra jobb.

Förra veckan kunde vi tal del av SKL:s öppna jämförelser som visar att Umeås kommunala gymnasieskola är i absolut Sverigetopp. Vi kan även konstatera att grundskolan levererar. De preliminära siffrorna för skolresultat 2017 visar att 90 procent av de elever som slutade åk 9 i de kommunala grundskolorna är behöriga till gymnasieskolans naturprogram. Det är det bästa resultatet någonsin. Resultaten för nationella prov i svenska och engelska för åk 9 visar också mycket goda resultat, 98 respektive 97 procent av eleverna är godkända. Dessutom är meritvärdet för pojkar i åk 9 det bästa hittills (222 p). Resultaten för nationella prov i matematik i åk 3 visar att pojkar och flickor presterar lika bra. För elever i åk 6 finns dock en liten skillnad mellan könen. Där är andelen godkända pojkar respektive 93 procent och 95 procent.

Skolan i Umeå levererar och vi fortsätter naturligtvis arbetet för en ännu bättre skola i Umeå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.