Klart med ny fotbollshall på Nolia

NoliaSom Ni alla vet kontaktade Thorengruppen kommunen för knappt 3 år sedan och ville etablera en ny fotbollshall, innebandyhall samt nytt huvudkontor här i Umeå. För oss i kommunen var det naturligtvis mycket intressant särskilt med tanke på att en ny fotbollshall diskuterats i tre decennier.

För ganska precis ett år sedan i november 2016 skrev vi från kommunen och Thorengruppen ett avtal om att driva processen kring ett nytt hallbygge gemensamt. Under tiden som gått sedan dess har vi utrett vilken plats som är bäst lämpad för hallbygget.

Vi är nu överens om att Thorengruppen ska bygga en multihall – fotbollshall, innebandyhall – och nytt huvudkontor på Noliaområdet. Utöver det kommer ThorenGruppen även att bygga och ett fotbollstält vid Maja Beskow skolan (gamla Östra gymnasiet).

Att komplettera Noliaområdet med en ny multihall blir ett jättelyft för Umeå. Att det även blir ett fotbollstält vid Maja Beskow-skolan kompletterar även den delen av staden. Det är stora andra utvecklingsprojekt på gång i det området, tex utvecklingen av Hamrinsberget. 

Jag är otroligt glad över ThorenGruppens initiativ och deras vilja att bidra till Umeås utveckling. Nu kommer många ungdomars dröm att förverkligas genom att ThorenGruppen skapar bättre idrottsliga förutsättningar med en multiarena på Nolia och ett fotbollstält vid Maja Beskowsskolan

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.