Byggandet av hyreslägenheter i Umeå fortsätter i hög takt

Det går bra för Umeå och till vår stora glädje upptäcker allt fler hur bra det är att leva, verka och bo i Umeå. Vi har en stadigt växande befolkning. Och med en växande befolkning ställs höga krav på oss som kommun att leverera den service och den infrastruktur som behövs när vi blir fler umebor. En av de mest centrala uppgifterna är att se till att varje människas rätt till en god boendesituation säkras.

Vi kommer därför att fortsätta bygga hyreslägenheter i Umeå i så högt tempo som möjligt. Under 2017 byggdes omkring 1 000 nya lägenheter varav 87 procent var hyreslägenheter. Byggtakten överlag motsvarar nu rekordåren under början av 90-talet och våra målsättningar för bostadsbyggandet är högt satta. Kommunstyrelsens näringslivs- och planeringsutskott har satt det konkreta målet om 2 000 nya bostäder årligen.

Därför agerar jag och mina partivänner politiskt för att gasa på bostadsbyggandet, så att vi kan upprätthålla en hög byggtakt och nå våra ambitiösa mål. I år, 2018, är det nästan 2 000 bostäder som fått startbesked. Slutresultatet för varje år kan såklart variera, eftersom vissa byggprojekt avslutas efter årsskiftet när räkningen för det föregående året upphört.

Rätten till bostad är en grundläggande social rättighet. Tillgången till ett tillfredsställande boende skapar frihet för människor att styra över sina liv. Vi kommer därför inte att ge oss förrän alla som vill eller behöver, har tillgång till ett eget boende!

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.