Socialdemokraterna vill höja habiliteringsersättningen

I slutet av förra veckan kunde vi dela med oss av den glädjande nyheten att vi socialdemokrater kommer att lägga ett förslag i individ- och familjenämnden om att habiliteringsersättningen ska höjas för personer som deltar i daglig verksamhet inom ramen för LSS.

Vi vill att ersättningen höjs från dagens nivå på 30 kronor till 46 kronor. Vår avsikt är att verka för att habiliteringsersättningen fortsatt följer 0,1 procent av prisbasbeloppet, vilket länge har varit ett önskemål från funktionshinderrörelsen.

Andreas Lundgren (S), ordförande i individ- och familjenämnden, berättar mer om förslaget i filmen nedan. Läs gärna hans debattartikel i ämnet i Folkbladet (12/3).

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.