Vilken otrolig vecka!

Vilken otrolig vecka vi har haft för idrotts-Umeå! Nu står det klart att Umeå tar hem priset som Sveriges bästa idrottsstad 2018. I veckan blev det klart att SM-veckan 2022 kommer till Umeå. Ett fantastiskt betyg för vår idrottskommun!

Under lång tid har vi målmedvetet satsat på fritid och idrott, med bra föreningsstöd och en vilja att möjliggöra för fler att engagera sig i idrott. Fritid, rekreation och idrott är en del av det som skapar välfärd och som vi vet ger ett gott liv, och är en viktig del i socialdemokraternas arbete i kommunen. Tillsammans med våra engagerade föreningar, ledare, aktiva och medarbetare i kommunen får vi nu ett kvitto på det arbetet, vilket känns otroligt kul.

Tillsammans har vi skapat en idrottskommun som har både bred tillgång till anläggningar och en mångfald i verksamheter, vilket möjliggjorts av en bred politisk samsyn kring en fri idrottsrörelse och föreningsliv. Det är en av många framgångsfaktorer idag.

Men det hade inte gått utan våra aktiva, våra ledare, alla föräldrar och tränare och alla medarbetare på Umeå kommun. Grattis till den här utnämningen och tack för allt!

Tillsammans kommer vi skapa en fantastisk vecka 2022! Det kommer bli en otrolig folkfest mitt under Umeås 400-årsfirande. Nu firar vi Sveriges bästa idrottsstad 2018!

 

(PS. Kolla in tidningen imorgon för mer)

 

36751553_10156330895705281_7191854820834148352_n

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.