Ett starkt Sverige

30657306_10156127890250281_9002771684624695296_n

 

Sveriges ställning blir starkare och starkare. Vi har en robust ekonomi, hög jämlikhet och bra rykte runt om i världen.

Framgångsfaktorerna kan sammanfattas i kombinationen av en stark tillväxt tillsammans med ett starkt välfärdssamhälle. Under mandatperioden har Socialdemokraterna genom en ansvarsfull finanspolitik vänt tidigare underskott och skapat ett stort reformutrymme inför kommande år.  Det har kunnat ge stora insatser för välfärden och vi ser även en minskad arbetslöshet och ökad jämställdhet.

Att skapa ett tryggt och jämlikt samhälle verkar vara nyckeln för ett samhälle som går framåt. Det är inte konstigt. Ett samhälle som ger möjligheter att utvecklas, som har starka sociala band och ett utvecklat trygghetssystem ger människor som vågar. Det är en frihetsfråga för många. Därför är välfärden så viktig.

Välfärdens omfördelande effekter är grunden i socialdemokratisk politik.  Så minskar vi klassklyftor och ökar jämlikheten i samhället. När det går bra för Sverige ska vi också använda de resurserna för att stärka våra gemensamma tillgångar; vård, skola och omsorg.

Inför valet den 9 september är det viktigt att du frågar dig, vilket samhälle vill du ha?

Ett som satsar på det gemensamma och skapar framtidstro, eller ett som sätter skattesänkningar och individen främst?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.