Framåt för nybyggnationer i Holmsund!

Under tisdagens möte med kommunens näringslivs- och planeringsutskott kunde vi fatta beslut om att gå vidare med planerna för nya bostäder och verksamheter i centrala Holmsund för fastigheten Törnrosen 5 m.fl. (se bild ovan). Planerna för nybyggnationen är viktiga för Holmsundsborna men också oerhört viktiga för hela Umeås utveckling.

För att Umeå kommun ska växa behövs nya bostäder och ett livskraftigt näringsliv i såväl centralorten som kommundelarna samt på landsbygden. Umeå är en kommun med en mångfald av goda livsmiljöer, både stad, mindre orter och stadsnära landsbygd. Detta är en otroligt viktig tillgång för Umeås fortsatta utveckling och därför är det viktigt att bejaka satsningar på bostäder, service, välfärd och tillväxt i alla delar av kommunen.

Att hela vår kommun håller ihop är avgörande för att vi ska vara starka i framtiden! 

De aktuella planerna i Holmsund har dragit ut på tiden, något som såklart är beklagligt. Jag har dock engagerat mig för att planprocessen ska prioriteras och att vi ska kunna jobba framåt så fort som möjligt. Nu rör det på sig, vilket är otroligt glädjande.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.