Fortsatta dimridåer från Vänsterpartiet

Jag bemötte förra veckan påståenden från Vänsterpartiets Mattias Sehlstedt om att jag eller någon annan skulle ha lovat marktilldelning eller annan upplåtelse vid Nydalasjön till ett privat företag. Detta trots att det tydligt framgår av översiktsplanen att Nydalasjön ska vara en rekreationsplats och ej privatiseras.

Det Sehlstedt påstod då är osant.

Nu har Sehlstedt skrivit ytterligare ett inlägg där han anklagar mig för ordvrängeri och där han saluför kvalificerade konspirationsteorier om att kommunens avdelning för mark och exploatering skulle ha fått dolda politiska direktiv om att gå vidare med ett planärende initierat av en privat aktör.

Även detta luktar valrörelse långa vägar och det är en ohederlig taktik.

Låt mig därför säga: varken jag eller någon annan politiker har lovat upplåtelse av ett område vid Nydalasjön till en privat aktör. Översiktsplanen är tydlig och står fast. Socialdemokraterna har ingen avsikt att ändra detta.

Jag har fått veta att beredningen på Mark och exploatering bottnar i ett rent misstag. Sådant inträffar faktiskt, utan att det finns någon hemlig baktanke. Istället för att sprida konspirationsteorier kan Sehlstedt ta reda på fakta.

Tyvärr hann fullmäktige inte med att avhandla Sehlstedts enkla frågor på detta tema. Jag ser fram emot att sakligt få klargöra situationen samt mitt partis inställning i nästa fullmäktige.

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.