Lokalföreningsmöte om Stöcksjös utveckling

Igår besökte jag Röbäck-Stöcksjö S-förenings öppna möte angående Stöcksjös utveckling. En stor fråga för Stöcksjöborna är hur de på ett säkert sätt ska kunna ansluta till och från E4:an. Detta är en frågeställning som känns igen från många olika lokala föreningar i områden där enskilda vägar ansluts till Trafikverkets vägar och där kommunen inte ansvarar för vägnätet. På grund av att många olika aktörer är inblandade uppstår ibland svårigheter att lösa problemen.

På mötet kom vi överens om att jag ska bjuda in vägföreningarna tillsammans med Trafikverket för att prata om Stöcksjös trafiksäkerhet och väganslutningar. LRF kommer även att bjuda in byggnadsnämnden för vidare samtal om byggnationer som måste smälta in i landskapsmiljön.

Sammantaget hade vi ett väldigt givande möte med omkring 40 deltagare där vi avhandlade både stora och små (men viktiga!) frågor. Jag tar med mig många kloka tankar och insikter som kommer att ge framtida resultat.

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.