Samhället kommer inte att vika sig för kriminella som försöker sprida rädsla!

I natt drabbades återigen en stadsdel i Umeå av en förmodat anlagd brand. Förloppet var snabbt och intensivt vilket tyder på att någon form av brandfarlig vätska tagits i bruk.

Tidigare har polisen sett ett samband mellan bränderna och polisens offensiva insatser mot kriminella individer. Bränderna har troligen varit hämndaktioner mot ett samhälle som börjar trycka tillbaka kriminaliteten.

Att bilar sätts i brand ska vi givetvis aldrig acceptera. De som begått dessa gärningar måste ställas till svars av rättssamhället. Därför är det allas vår plikt att vara polisen behjälplig i den mån vi kan, till exempel om vi har information eller vittnesmål av värde för polisens utredningar.

Från Umeå kommuns sida har vi kraftsamlat det trygghetsskapande arbetet. Det kommer vi att fortsätta med, uthålligt och över tid.

Vi kommer aldrig att backa för dem som vill sprida rädsla genom förstörelse och bränder. Vi kommer att enträget och långsiktigt fortsätta arbeta trygghetsskapande i nära samverkan med polisen. Umeå ska vara en trygg kommun att leva och verka i för alla.

Polisen måste ges bästa möjliga förutsättningar att utreda dessa brott. Vi har löpande kontakt för att utröna hur vi från kommunens sida kan hjälpa till. Vi har också meddelat att i de fall polisen vill sätta upp kameror på kommunens fastigheter så har de vårt medgivande.

Jag har stort förtroende för polisen i Umeå och som polisområdeschef Mikael Rystedt påpekar i artikeln nedan finns det med stor sannolikhet människor som har information av värde för att lösa dessa brott.

Det absolut viktigaste just nu är att den som har information av värde för utredningen ger sig till känna.

Du kan göra skillnad och se till att dessa destruktiva krafter stoppas.

Om du har kunskap om något eller sett något som kan hjälpa polisen att nå framgång med sina utredningar av nattens och tidigare bränder, ring 114 14.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.