Fullmäktige

Så har vi avverkat kanske de intressantaste men samtidigt tråkigaste fullmäktige för året. Intressant eftersom Jenningsskolan väckte stor och lång debatt. Tråkigt eftersom det gäller avveckling eller inte, av vår gymnasieskola. Nu blev det inget beslut i frågan, utan en återremiss på förslag från oss i opositionen. Tyvärr måste jag säga men vi hade inget annat val, majoriteten skulle eljest ha drivit igenom en nedläggning på ett av de sämsta underlag till beslut jag någonsin skådat. Inget ont som inte har något gott i sig säger ett gammalt ordspråk. I det här fallet skulle det i så fall vara att det engagerat många ungdomar. Därför vill jag ge en eloge till alla som demonstrerade och särskilt till elevrådet på Jenningsskolan och SSU vem av er som tog initiativ till demonstrationen är jag inte säker på men ett stort tack ska ni ha. Det märktes också att ungdomarna var bra representerade i demonstrationen vilket talar ytterligare för att skolan har betydelse. Ett särskilt tack vill jag rikta till elevrådets ordförande Minna Toivanen som förde elevernas talan i media på ett fantastiskt klart och tydligt sätt. Det känns roligt att vi har och utbildar sådana elever i vår skola.

Jag är också övertygad om att denna typ av demonstration faktiskt påverkar oss politiker.
 
Slutligen hoppas jag nu att skolan kan få lite arbetsro, även om nedläggningshotet ligger kvar hoppas jag att med rätt underlag kommer det att visa sig, att det lönar sig med en gymnasieskola.
 
Fortsättning följer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.