Rättning

 Har varit lat och inte skrivit blogg på länge och det mesta inom kommunen har rullat på utan några större händelser. Men några saker har upprört mig senaste tiden så nu kändes angeläget att få använda ordet och skriften som reaktion.

Jag börjar med Folkpartiet i Robertsfors eller dess företrädare Magnus Forsberg och hans blogg om skolans höga kostnader. Kan bara konstatera att det inte fanns mycket faktaunderlag till hans påstående att skolan skulle vara en kostnadsfälla och att äldreomsorgen har fått betala kalaset. Tittar man på de jämförelser som finns kan vi konstatera att vår grundskola inte alls är särskilt dyr snarare ligger vi rätt bra till kostnadsmässigt, tyvärr är resultaten inte särskilt bra. Då det gäller resultaten bland eleverna så arbetas det nu intensivt med att förändra verksamheten på olika sätt för att förbättra detta, men det får jag kanske anledning att återkomma till.

Lennart Holmlund skrev en blogg om svensktalande finnar som behandlas illa i Finland, en bra blogg i övrigt om det inte hade innehållit ett mycket klumpigt faktafel som Lennart Holmlund borta veta. Han skriver Det krig som avslutades inom Umeå kommuns gränser” Han pratar alltså om 1809 års krig mot Ryssarna och i alla historieböcker som jag läst så avslutades det i Ratan inom Robertsfors kommun. Det kan tyckas löjligt men det är inte första gången man försöker ändra historien och göra det till ett slag inom Umeå.

 Men så till det kanske mest fantastiska Maud Olofssons krönika i VK. Mycket skulle gå att säga om den politik som den regering Maud ingick i men inte har den gjort sig känd för att öka antalet utländska universitetsstudenter i Sverige. Hon tycker att vi ska bli som USA och se till att vi får fler som vill bygga Sveriges framtid. Målet att fler ska bygga Sveriges framtid är det inget fel på, men i så fall hade hon som minister och representant för regeringen i många år stora möjligheter att genomföra förändringar i den riktningen. I stället genomförde man en stor åtstramning just för utländska studenters möjlighet att studera i Sverige.

 

Varför går retorik och praktisk handling så sällan ihop i Maud Olofssons och hennes före detta regeringskollegers värld. 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.