Centerns felaktiga bild av Socialdemokratin.

Läste i Mellanbygdens tidning den 3 september två intressanta inlägg. Den ena av Per Olofsson och den andra av Helena Lindahl. Till att börja med var Per Olofssons ledare en fantastiskt intressant läsning där jag och Per var överens om i stort sett allt. Den var också väldigt belysande där Per faktiskt talar om vad han vill, vilket jag tycker är fantastiskt bra. Här kommer en ny ung engagerad politiker som berättar vad han vill, jag vill bara gratulera. Det är inte utan att jag känner igen den gamla Centern i Per Olofssons ledare, han tar upp kommunikationer, bredband, skola och omsorg bl.a som framgångsfaktorer för vår kommun och det är bara att hålla med. Tyvärr gör han en avslutning där han påstår att vi Socialdemokrater är emot detta, inget kan vara mera felaktigt, vi Socialdemokrater är i stället för den utveckling som Per Olofsson så bra beskriver. Men tyvärr så styrs den kommunala politiken till mångt och mycket av de skatteintäckter vi får och hälften av dessa för Robertsfors räkning kommer från staten. Vi är alltså helt beroende av vilka beslut man fattar på regeringsnivå. Med tanke på den allians som Centerpartiet deltar i, där skattesänkningar har gått före utveckling så tror jag Per Olofsson skulle ha större framgång genom att sammarbeta med Socialdemokraterna.

Tyvärr ser det ut att dröja med något sådant när jag läser Helena Lindahls inlägg i samma tidning, där hon frågar om vi Socialdemokrater vill lägga ner Westmans kafé. Att vi Socialdemokrater skulle ha en konstig världsbild och då främst hur småföretagare ser ut och har för villkor låter jag stå för henne, jag är övertygad om att vi Socialdemokrater har minst lika stor erfarenhet av småföretagens villkor som något annat parti. Det frågan egentligen handlar om, är de skattesänkningar som Centern bidragit till i Alliansen. Hur försvarar Helena Lindahl Jobbskatteavdraget t.ex. inte har det gett några nya jobb även om man skryter med att sysselsättningsgraden i dag är större än tidigare är arbetslösheten fortfarande hög och har ökat. Nu vill Helena Lindahl särskilt peka på restaurangmomsen, men vad var det man ville med sänkningen, inte var det att rädda Westmans kafé eller priset på köttbullar man argumenterade med, jag vill minnas att det skulle skapa en massa jobb. De vi Socialdemokrater med flera insett är att det blev de dyraste jobb som någonsin har skapats, vi skulle kunna anställa 3-4 undersköterskor i kommunen för varje jobb sänkningen av restaurangmomsen skapat. Om det är som du säger så är argumentet idag för momssänkningen inte fler jobb utan att öka lönsamheten.

Slutligen skulle jag vilja ställa en fråga till samtliga allianspolitiker i norra Sverige tror ni verkligen på allvar att det blir någon Norrbotniabana. Det blir nu tredje valrörelsen i rad ni lovar vitt och brett om, denna viktiga satsning för norra Sverige, men om jag inte har helt fel så har bland annat Helena Lindahl med flera allianspolitiker från Norrland röstat nej till sådana satsningar i riksdagen.
Hans Lindgren
Socialdemokrat

Etiketter: , , ,

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.