Lewi Bergström uppmanar till ministerstyre

 

Lycksele 11 aug 2010-08-11
Jag läste ett sidoinlägg i VK i förrgår undertecknat av Lewi Bergström, (S)ocialdemokratiskt landstingsråd. Sakfrågan handlade om att flyglinjen Umeå – Östersund bör upprätthållas bl a för att patienter till och från NUS skall ha bra kommunikationer. Jag har ingen invändning mot detta, tvärtom. men i de sista raderna (s)pårar det ut för Lewi! Han gör det till en näringspolitisk fråga. Med den vinklingen får han så anledning att ifrågasätta näringsministern roll i denna fråga och uppmanar henne att ingripa! Lewi Bergström som är en klok man vet naturligtvis att skulle ett sådant ministeringripande ske i ett upphandlingsärende skulle det vara ministerstyre! Och en timma efter ett sådant ingripande skulle Thomas Bodström stå flåsande utanför Konstitutionsutskottets dörr med en ”skarp inlaga”.
Jag tror Lewi Bergström har fått uppmaning från högre ort att skriva något om Maud Olofsson, och så hittar han den här vinklingen. Han tycker inte det är lönt att angripa en mer kommunikationsinriktad minister såsom Åsa Torstensson, eftersom Bohu(s)länningarna sköter angreppen på henne.
Hans Mårtensson (C ), Lycksele

En kommentar

  1. Helge

    Jag tror inte på din konspirationsteori om Bergströms syfte. Däremot försöker ha tydliggöra att vi på papperet har en näringsminister men som inte varit speciellt lyckosam under dom fyra år som gått. Bara för att ta ett ex. hennes agerande vad gällde Volvo umeverken eller hur snarare norrlandslänen missgynnats att ha henne som näringsminister. Hennes insatser framgår med all tydlighet i opinionsmätningarna. Så dina konspirationsteorier om order från högre ort är befängt. Däremot har du själv stor erfarenhet av konspirationer och att ta order från det ledande partiet lokalt.Sopa egna bron först

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.