Svar på kommentarer

Lycksele 2011-02-09

Man lär så länge man lever! En av mina vedersakare har skickat kommentarer som VK tydligen ville att jag skulle godkänna för publicering. Sedan ser jag att ett par andra kommentarer går direkt in på bloggen. Nu har jag i alla fall (tror jag) fått in även kritikerns kommentarer i VK:s bloggsida. i fortsättningen vet jag hur jag skall göra.

När jag ändå är inne så kan jag meddela att jag under förmiddagen varit på en konferens/kurs inom Svenska Kyrkan. Det handlade dels om att göra de många medvetna om att de faktiskt tillhör ett samfund, men framför allt att ta vara på alla de människor som vill och kan göra frivilliga, ideella insatser i kyrkan eller andra organisationer såsom Rädda Barnen och Röda Korset.

Det finns många som vill jobba! Behoven av frivilliga är stort! Hur ska de mötas? Modellen är att kyrkan, i vårt fall, bestämmer sig för ett antal uppgifter man vill ha löst. Om någon anmäler sig till detta skall organisationen att ta hand om den frivilliga vara löst, ekonomiskt och på andra sätt,  så att ingen behöver vänta på trög administration. xempel på uppgifter: Besöka sjuka, scoutgrupper, ordna fika efter gudstjänster, dela ut församlingsblad, ….

Men den enskilde kan via en web-sida från "Volontärbyrån i Svenska Kyrkan" anmäla vad och var han/hon vill verka. Detta är ett sätt att behov och idealitet kan mötas. Utöver Webb en kan det också läggas ut pärm i kyrktorget där behov finns beskrivet, och den villige kan anmäla sig.

Nu ser jag fram emot morgondagens ungdomskonferens.

För övrigt anser jag att Migrationsverket skall vara kvar i Vilhelmina.

Hans Mårtensson ( C ) , Lycksele

Etiketter: ,

En kommentar

  1. Gustav Adolfsson

    Men du lyft nu inte RÖDA KORSET som något bra det är ett enda hyckleri som göder feta gubbars magar som ligger där och solar insmorda i oliv olja. Det är ingen välgörenhet jag skulle inte ge dem 50 öre ens nu då dom inte är något värda!!!! Det är synd om folket som står och samlar in denna växel i tron att dom gör något bra men bara göder dom rika.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.