Helén Pettersson, riksdagsledamot (S)

Västerbottning, sosse, riksdagsledamot

inplantering av snöleopard?

Ser på Västerbottensnytt och undrar ett ögonblick om första april-inslaget sänts fel dag.. Tydligen är det dock på riktigt. En forskare på SLU tycker att vi ska inplantera den utrotningshotade snöleoparden i norrland, för "här finns det gott om plats".

Allvarligt. Har denna forskare lyckats missa hela rovdjursdebatten i det här landet? Eller vill han/hon bara få rubriker?

Att ens lyfta idén, med argumenten att "vi har gott om plats" är en kränkning mot hela rennäringen, och andra som redan nu upplever stora problem med de befintliga rovdjuren,

Vi ska ha rovdjur i Sverige, så mycket är vi överens om mellan de politiska partierna, men ärligt talat, vi har fullt upp med de fem stora arterna vi har.

3 kommentarer

  1. Pär Andersson

    Att forskare missar vad vi – i deras ögon okunniga och därmed obetydliga människor – debatterar ute i samhället är ingen nyhet. Det ska dock medges att det här forskargänget står i en klass för sig…

  2. Peter Burström

    Är det bara jag som blev glad av den nyheten? Snöleoparden är det näst häftigaste djuret i världen (efter den sibiriska tigern) enligt min mening. Det är ju såvitt jag vet den felande länken mellan små och stora kattdjur (stora kan ryta men bara spinna på utandning och tvärtom hos små, men snöleoparden kan varken eller), och djuret är helt fantastiskt vackert. Synd att det är så oerhört utrotningshotat bara.

    Men visst, jag vet ingenting om rovdjurspolitik, så jag har ingen åsikt om just Sverige är det lämpligaste stället för dem att bo på. Ni fattar säkert bra beslut!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.