Helén Pettersson, riksdagsledamot (S)

Västerbottning, sosse, riksdagsledamot

Riedl kastar sten i glashus

Läser Edward Riedls blogg här på VK idag, och kan inte sluta förvånas över hur han fortsätter kasta sten i glashus. Vi har haft en ordväxling i VF om detta tidigare.

Riedl påstår att "Moderater som fuskar får sparken – Fuskande sossar blir tydligen partiledare. Det är skillnaden."

Vilket skitsnack. Låt oss damma av några bortglömda rubriker från de senaste åren. Vi kan ta den om kulturministern som använde "fel kort" när hon var ute och shoppade kläder. Eller finansminister Borgs illegala barnflicka som bodde i hans källare. Eller utrikesminister Bildts skatteproblem på samma område. Eller varför inte minister Billström som inte hade betalat TV-licensen…något som två av hans kollegor fick lämna sina uppdrag för, men inte han. Av någon outgrundlig anledning.

Fast Riedl kanske inte ser dessa exempel för "fusk". Isåfall kan han heller inte fortsätta anklaga Sahlin, eftersom det handlar om samma sak .

 Visst gjorde Sahlin misstag. Men hon rättade till dem. Hon har, mer än någon annan fått stå till svars för dem. Och det är 15 år sedan.

Jag förstår att Riedl hellre vill prata om gamla socialdemokratiska försyndelser istället för att debattera det som de facto sker i hans eget parti just nu. Men det är knappast seriöst.

3 kommentarer

  1. Edward Riedl

    De moderater som fuskat i Stockholm har fått gå till skillnad från Mona Sahlin som blev partieledare i socialdemokraterna.

    Men poängen som du missar är att ingen är ofelbar. Därför är det trist att ni på vänsterkanten försöker moralisera och kasta sten i glashus.

  2. Calle Friden

    Mona Sahlin gjorde inget brottsligt. Hon försökte inte skyla över det hela. Det som skedde var obetänksamhet och okunskap. Hon har inte heller formellt kritiserats av de granskande organen för detta. Istället fann man systemfel som därefter rättades till.
    Men att hela tiden hänvisa till hennes misstag för att slippa diskutera sin egen partikultur är bara…ynkligt,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.