Helén Pettersson, riksdagsledamot (S)

Västerbottning, sosse, riksdagsledamot

Centern röstade igenom uranbrytningen

Idag kunde vi återigen konstatera att partipiskorna viner hårt inom borgerligheten – och då främst inom Centerpartiet. Vi har röstat om uranbrytning i Riksdagen, och borgarnas förslag gick igenom trots de höga röster som hörts – inte minst från C innan. Flera ledamöter har sagt att de skulle rösta mot, men några röstade med, och någon flydde till en annan stad för att slippa rösta.

Detta torde betyda att de ledamöter som sagt sig ska rösta mot kärnkraftspropositionen inte är så mycket att lita på heller. Ska bli intressant att följa..

Med den typen av beteende är det ju inte så konstigt att dessa siffror i dagens Aftonblad ser ut som de gör. Ingen nyhet för oss i oppositionen, vi har varit medvetna om det hela tiden, men det är väl på tiden att det kommer fram till allmänheten.

4 kommentarer

 1. Sven-Olov Edvinsson

  Varför beskriver du riksdagens beslut om minerallagen direkt felaktigt? Lagförändringen innebära att det lokala inflytandet redan i prospekteringsskedet ökar, det kommunala vetot omkring brytning fortsätter att gälla.

  Det lokala inflytandet på tidig nivå vad det gäller alla mineralutvinning ökar. Effekten blir både en bra gruvindustri och ett ökat demokratiskt inflytande.

  Varför röstar du emot detta? Vad säger gruvnäringen i Västerbotten?

 2. Föredetta Center väljare

  Vadå, det kommunala vetot har ju precis röstats bort. Läs på för tusan! Jag har röstat på Centerpartiet hela mitt jävla liv men nu är det slut på det. Bondförnuftet har bytts mot Latte liberalism och Bondfångeri. Jag skäms över att kryssat Maud i tidigare val. Nu blir det sossarna. De står ju i alla fall på samma sida som vanligt och vettigt folk.

 3. Marie Norden

  Igår röstade riksdagen om reservation från den rödgröna oppositionen som byggde på motioner från mp, s och c. Hade den fått majoritet i riksdagen så hade informationen och insynen förbättrats och det lokala inflytandet vid uranprospektering ökat. Nu blev det tyvärr ingen majoritet för vår reservation. Centerpartister som säger sig vara mot uranbrytning och kunde fått sin motion bifallen röstade mot sin övertygelse, Per Åsling(c) från Jämtland åkte till Göteborg för att slippa rösta…. Så majoriteten röstade mot ett bra förslag. Beslutet i riksdagen innebär att det blir ingen förändring.

 4. Marie.Norden

  Igår tog riksdagen ställning till en reservation från den rödgröna oppositionen som föreslog att insynen och informationen till berörda ska förbättras samt att öka det lokala inflytandet i samband med uranprospektering. Reservatuionen tillgodosåg och föreslog bifall på motioner från s, mp och c och borde kunnat få majoritet. Tyvärr röstade flera centerpartister mot sin övertygelse, en lämnade t.om. Stockholm för att slippa rösta… Så vad beslutade riksdagen då? Ingenting. Majoriteten anser att det fungerar bra. Inget ökat lokalt inflytande eller bättre information. Vi är många som är besvikna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.