Helén Pettersson, riksdagsledamot (S)

Västerbottning, sosse, riksdagsledamot

Glädje, sorg, och vrede.

 

Jag är oerhört lycklig och lättad av nyheten att Mattias Gardell och Edda Manga lever, och hoppas och kräver att de släpps fria omgående så de får komma hem. Ända sedan bordningen skedde har oron tagit över tankarna helt, en känsla som jag tror jag delar med många. Vi här i Sverige får tack och lov hem våra aktivivster vid liv. Samtidigt som jag gläds åt det så går mina tankar till de som inte nås av samma besked i andra delar av världen.

Och just på grund av alla känslor av sorg, vrede och i vissa fall glädje som har bubblat i kroppen det senaste dygnet, så blir jag så oerhört provocerad av de idiotiska uttalanden som kommit från ett antal borgerliga politiker det här dygnet. Jag hade väl en idiotisk, naiv syn på att detta inte skulle behöva bli en blockpolitisk fråga, men när man beter sig som en del gör så kan jag inte annat än undra hur det är ställt med högerns människosyn. Igen. Uttalanden om att fredsaktivisterna använde barn som mänskliga sköldar, att aktivisterna ville dö och bli martyrer, eller att attacken är en seger för hela Gaza, är fruktansvärda och hör inte hemma i en seriös politisk debatt. Ni borde banne mig skämmas.
Alliansfritt listar de hittills mest vansinniga uttalanden här.

Hoppas de tar slut nu, annars får jag fortsätta skämmas för en del av det politiska etablissemanget.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.