Helén Pettersson, riksdagsledamot (S)

Västerbottning, sosse, riksdagsledamot

Allvarligt, Maud Olofsson?

Hittar denna intressanta insändare vid en snabbscanning av norrlandstidningarna på morgonen.
Det är S-kommunalrådet Sten-Ove Danielsson i Ånge som uppmärksammar mig och andra på vad Maud Olofsson sagt här i riksdagen när min kollega Hans Stenberg frågade henne vad hon tänkte göra om ytterligare 100 statliga jobb försvinner från den lilla kommunen Ånge.
 
Hon svarade att kommuner ska överleva av egen kraft och inte tro att staten kan vara någon räddare. Det var de privata företagen som skulle skapa arbetstillfällen för bygdernas överlevnad och regeringen avsåg inte att blanda sig i det som eventuellt kunde komma att ske.
 
Intressant. Vi har alltså en näringsminister som tycker att det är de privata företagens uppgift att rädda de bygder som staten flyttar jobb ifrån.
 
En sån cynisk värld.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.