Helén Pettersson, riksdagsledamot (S)

Västerbottning, sosse, riksdagsledamot

Kommer Riedl att börja diskutera politik innan valet?

Blir faktiskt helt matt av att läsa bloggdiskussionen mellan  Edward Riedl och Lennart Holmlund om moderaternas kampanjande vid fotbollsfestivalen i Umeå.

Givetvis har Holmlund rätt. Vi har en överenskommelse om att inte kampanja vid idrottsarrangemang. När vi socialdemokrater tänjde gränsen vid en UIK-match 2006 så fick vi skäll i riksmedia. Vi tog det, och bättrade oss. Moderaterna skrädde inte orden den gången.

Nu är det moderaterna som gör fel, de vet att det är ett övertramp, men de kan inte hantera det. Helt plötsligt ifrågasätts från moderaterna huruvida människor kan gå med politiska t-shirts på idrottsarrangemang. Löjligt.

Löjligast av allt blir dock Riedls desperata försvar, som han tyvärr delar med så många andra borgerliga nätdebattörer. Så fort han får det minsta mothugg från socialdemokraterna, så drar han lågvattenargumentet och försöker vrida debatten till en mosa-Mona-kampanj. När vi diskuterar etik vid en fotbollsfestival för ungdomar i Umeå.

Suck.

Har moderaterna inget bättre att komma med så är det lika bra att de är tysta.

De senaste utspelen från Umeåhögern har dock inte visat på någon högre debattnivå. Skvaller om hur socialdemokrater skämtat på Facebook har blivit en källa till pressmeddelanden, Mer humorlösa påhopp får man leta efter. Men det visar på en del desperation, som jag inte tvekar över att vi kommer att få se mer av under tiden fram till den 19 september. Om allt ska handla om Facebookuppdateringar eller etik vid fotbollsfestivaler ,partiledare av vilken färg som helst, eller andra billiga påhopp så kommer vi inte att komma speciellt långt i den politiska debatten innan valet.

Jag är helt övertygad om att Umeåborna och västerbottningarna förväntar sig mer av oss politiker. Med all rätt.

Frågan är när Riedl tänker våga börja diskutera politiska sakfrågor. Eller tänker han inte det?

 

 

 

 

 

 

 

8 kommentarer

  1. Stressade sossar

    Socialisterna kampanjar på äldreboenden genom sina kommunalombud
    Skulle något annat parti dyka upp blir det ett fruktansvärt liv
    Nu när moderater mf. Börjat använda profilkläder blir det ett fruktansvärt liv.
    För egen del så är hela livet en kampanj mot socialismen med sin jantelag.
    Skulle jag då inte få gå på fotboll???!!!

  2. Edward Riedl

    Till skillnad från er så håller vi på att pratar sakpolitik varenda dag. Du skriver: När skall Edward Börja prata politik. Men snälla du. Jag pratar politik hela tiden vilket ni inte verkar vilja göra. Det är bara att läsa din nuvarande blogg så blir det klart.

    Men berätta gärna skillnaden på en moderat som går runt med en m.tröja och en sosse som går runt med en s-ros. På samma tillställning. Ingen köpt plats eller politisk propaganda i övrigt. För det är precis vad det här handlar om.

    Hade vi gjort fel hade jag snabbt bett om ursäkt och gått vidare.

  3. Edward Riedl

    Del 2:

    Jag pratar politk med er alla dagar i veckan. Men vid de få tillfällen som erbjudits (radiodebatt mm) har ni sossar inte kunnat utan det har blivit Jonas Sjöstedt istället. Så kom inte med trams utan ställ upp på debatter istället och låt oss prata framtidens Sverige.

  4. Helén Pettersson

    Svar till Edward Riedl (2010-08-01 09:14)
    Det där var väl inte riktigt sant. En enda gång har jag blivit tillfrågad om en radiodebatt med dig och inte kunnat ställa upp, det är inte alltid möjligt att infinna sig i en radiostudio när man är riksdagsledamot med stockholmsplacering några dagar i veckan. Det finns ingen anledning att dra så stora växlar på det. Däremot så har vi ju faktiskt debatterat. I Flarken senast, för inte alls så länge sedan. Men det har du kanske glömt?

  5. Helén Pettersson

    Svar till Edward Riedl (2010-08-01 09:13)
    Det var väl just det, att du själv i din egen blogg marknadsförde att ni var ute och ”kampanjade” på fotbollsfestivalen. När vi har sagt att vi inte ska göra det. Så enkelt och tydligt är det.

  6. Lennart Holmlund

    Riedl hade svårt att förklara det ha nsjälv skrev. Det är inte jag som sagt att moderaterna varit ute och kampanjat utan det är han själv. Når sedan andra berättar en historiasom i det fallet var Reinfeldt som var huvudperson, men det har också varit andra då skickar ha npressmeddelanden och är ute och gapar på. Så är det och kanske får vi finnas oss i det. men vad händer om den som har bloggsjukan och skriver ibland över 10 om dagen tar hans riksdagsplats

  7. Vem?

    Som boende i länet funderar medborgarna med på vem är Helen Petterson
    Edward och Lennart känner vi ju väl
    Hon har nog inte gjort något för det skulle i så fall hörts

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.